Zo maak je een vloerkleed van je oude handdoeken!


Tijdens koude dagen is het natuurlijk erg leuk om creatief bezig te zijn. Je kan namelijk onder het genot van een kopje koffie aan de slag gaan met een DIY project. Vandaag gaan we weer een super leuk project uitlichten. Dit project kun je erg makkelijk en low budget maken van een materiaal dat je wellicht al in huis hebt. Maak een vloerkleed van oude badhanddoeken!

DIY Project

Zijn je handdoeken toe aan vervanging? Gooi ze niet weg en gebruik ze in dit leuke DIY project. Het enige wat je nodig hebt zijn 3 badhanddoeken, naald en draad, en een middag van je tijd. Dit project is namelijk erg leuk om met je vriendinnen te ondernemen. Zet je materialen en de koffie alvast klaar, zo ga je te werk.

Zo maak je het vloerkleed

Vouw een van de drie badhanddoeken dubbel en knip rechte dunne stroken van circa 3 cm breed. Dit doe je met alle handdoeken. Knip ze helemaal op! Nu heb je een hoopje handdoek repen voor je liggen en gaan we beginnen met vlechten. Naai drie repen aan een zijde aan elkaar vast en begin ze te vlechten. Als je bij het einde bent naai je nog eens drie repen aan de uiteinden vast en ga je verder met vlechten. Ga hiermee door tot dat de repen op zijn en je een grote vlecht in je handen hebt, Nu ga je de vlecht oprollen en vastnaaien. Ga hiermee door zodat de cirkel steeds groter wordt. Het uiteinde naai je vast aan de cirkel. Jouw vloerkleed is klaar! Een uitgebreide demonstratie kun je in het filmpje hier beneden vinden:

Dit vloerkleed is ideaal om als badmat te gebruiken, of je decoreert stylish je slaapkamer mit de home made kleedje. Hoe dan ook, ik hoop dat je veel plezier hebt om dit te maken. Ben je op zoek naar nog een leuke DIY, check de volgende opties eens uit:

Maak super easy een gigantische chunky deken
Maak een hip vloerkleed met je handen! 
Maak binnen 1 minuut een Sinaasappel geurkaars

Have fun!

Recent Posts