Beneden je stand leven, zo doe je dat!

photo-1504194104404-433180773017 (1)

Wil je graag sparen, uit de schulden komen of financieel onafhankelijk worden? Dan is het raadzaam om beneden je stand te leven. Een vaak gebruikte term is ‘boven je stand leven’. Dit betekent meer geld uitgeven dan dat je eigenlijk kunt missen of bezit. Dit is een veel voorkomende oorzaak van schulden.

Beneden je stand leven is precies het omgedraaide. Je geeft minder geld uit dan het daadwerkelijke budget. Zo hou je een fijne cent over om te sparen. Laat dat nou net ons favoriete onderwerp zijn! Wij geven je een aantal tips om beneden je stand te leven.

Kijk goed naar je uitgaven en maak budgetten

Planning is the key, en dit geld ook voor de financiën. Juist voor de financiën! Want als jouw administratie in de soep loopt kan er veel mis gaan. Bekijk de inkomsten van elk persoon in jouw huishouden. Maak budgetten voor alle uitgaven. Denk hierbij aan de vaste lasten, cadeaus, kleding, uiteten, boodschappen, uitstapjes e.d. Probeer een streng budget aan te stellen en hou je hier aan. Alle overige inkomsten kun je sparen.

Check de aanbiedingen

Ik kan er niet genoeg op hameren: aanbiedingen zijn alles! Ik koop helemaal niks meer dat niet in de aanbieding is. Als ik de volle mep moet betalen, dan koop ik het gewoon niet. Kijk in de folders waar je goedkoop boodschappen kunt doen en cadeaus kunt kopen. Zo kun je nog heel wat geld over houden.

Geld over houden

Het is voor mij een echte sport om geld over te houden uit mijn budgetten. Het voelt als een overwinning als ik onder het budget zit. Al is het maar €0,10 cent. Deze kun je naar je spaarrekening overboeken en zo helpen alle kleine beetjes om een groot geheel te sparen.

Wees creatief

Ik vertelde laatst aan een vriendin een slimme manoeuvre om een fikse korting te krijgen. Alsof het de normaalste zaak van de wereld was. ‘Jij weet ook altijd dit soort dingetjes’, was haar antwoord. Ze had gelijk, realiseerde ik me. Dat is mijn werk! Want wie geld wil besparen, moet creatief zijn. Weten waar de korting te vinden is! Zo doe ik via de folders mijn boodschappen en hou ik nauwlettend de aanbiedingen bij Domino’s in de gaten. Ook zoek ik kortingscodes voor gratis verzending of een x bedrag korting op kattenvoer. Zoek en je zult vinden!

Beneden je stand leven saai?

Beneden je stand leven saai? Helemaal niet! Ik vind het persoonlijk een challenge en met het geld dat je bij elkaar spaart kun je heel veel leuke dingen doen. Dan komen een paar honderd euro wel goed van pas!

 

VOLG BUDGETELLA VIA INSTAGRAM

Volg jij Budgetella al via Instagram? Ik plaats dagelijks Budget tips, persoonlijke ervaringen en (kringloop) koopjes! Ook post ik leuke outfits, DIY projecten en goedkope beauty musthaves. Kortom, alles wat te maken heeft met Budget en Lifestyle! Het lijkt me onwijs leuk om in contact te komen met mijn lezers! Zie ik je op Instagram? 

 

Comments

 1. Wendy (B)
  20 december 2018 / 20:52

  Ja, winkelen als er aanbiedingen zijn doe ik het liefst!
  Wat ik al enkele maanden doe is: hetgene ik uitspaar in een spaarpot steken!
  Dubbel fun 🙂

 2. sylvia
  18 september 2020 / 14:47

  ik vind het heerlijk beneden mijn stand te leven
  ik zeg altijd ik heb geen geld ,dus krijg je ook geen leners
  en ik kijk ook naar aanbiedingen
  ga ook niet naar de action , heb me zelf op gelegd 1x per maand om te gaan kijken, om ideen op te doen
  ik koop bij veel bij wish in de zomer winter kleding ivb de lange tijd dat het binnen is ,dan ook nog bij klarna
  kan je het het op jou tijd betalen
  ik heb twee dikke lange dikke gebreiden vesten voor 6 euros
  truien voor 4 euros
  dus daar bespaar je ook flink op
  zo zijn er veel dingen waar je op kan besparen ik spaar toch zo rond 200 euros per maand
  toch aan einde van het jaar 2400 euros in me potje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *