DIY: Maak voor een paar cent je eigen Body Scrub!


Hi allemaal! Als ik ga douchen gebruik ik vrijwel altijd zo’n 5 producten. Shampoo, conditioner (of haarmasker), volume shower mouse, douchegel en … bodyscrub! Dit laatste product is gewoon pure love in mijn beauty routine. Het is namelijk erg belangrijk om de dode huidcellen weg te scrubben. Zowel op je lichaam als op je gezicht. Als ik mijn gezicht niet goed genoeg scrub, worden er losse velletjes zichtbaar als ik foundation aanbreng. Dat is natuurlijk niet tof. Soms kan een goede body scrub best prijzig zijn. Vandaag laat ik jullie de goedkopere DIY variant zien!

DIY Body scrub!

Via het onderstaande filmpje van Purewow kunnen jullie zien hoe je easy peasy lemon squeezy een heerlijke body scrub kunt maken. Erg leuk om zelf te gebruiken, maar ook om cadeau te geven in een mason jar!

Dit heb je nodig

  • Kristal suiker
  • Kokosolie
  • Een essentiële olie naar keuze.

Zo ga je te werk

Verzamel alle ingrediënten bij elkaar. De kristal suiker, de kokosolie en een essentiële olie naar keuze. In het filmpje gebruiken ze grapefruit olie. Dit is een heerlijke geur, maar ik geef de voorkeur aan rozen olie. Smelt de kokosolie door hem eau bain-marie te verwarmen. In vloeibare vorm kun je de kokosolie met de kristalsuiker mixen. De verhoudingen bepaal je helemaal zelf! Vervolgens voeg je nog 10 druppels van je essentiële olie toe. Goed roeren en jouw body scrub is klaar! Nu kun je hem leuk verpakken in bijvoorbeeld een mason jar. Doe er een lint omheen en het is een ideaal cadeau voor de feestdagen! Dit zijn nog eens DIY projecten waar mijn inner soul helemaal happy van wordt!

Low budget

Voor dit DIY project hoef je geen tientallen euro’s uit te geven. Wellicht heb je de helft van de ingrediënten nog in jouw voorraadkast staan. Als je meerdere familieleden of vrienden een scrub cadeau wil geven, dan zit je qua prijs goed. Essentiële olie kun je al voor €5,99 bij Holland & Barret halen. Ze hebben vaak kortingsacties waarbij je de 2e voor €1,00 of zelfs gratis krijgt! Kokosolie kun je al voor €3,15 bij de Action halen. En voor suiker is ook het basic merk goed.

Meer leuke kerstartikelen

Wil je lekker meer low budget (kerst) inspiratie opdoen? Check dan even de handige artikelen in deze reeks:

DIY: Natuurlijke kerst potpourri 
25 Budget activiteiten in de winter
Primark winter 2016/17 vrouwen collectie
Recept: De smeltende chocolade bal 
Deze kerst lifehacks gaan december zoveel leuker maken! 
De leukste kerstcadeaus van de Action! 

Recent Posts