6 Snelle manieren om €1000,- te sparen!


Het voelt altijd fijn om wat extra geld achter de hand te hebben. Een potje voor noodgevallen of om iets van af te snoepen als je een weekendje weg wil. Een potje dat het mogelijk maakt om spontane dingen te doen of de wasmachine te vervangen. Ik kan je eerlijk zeggen: met spaargeld op de bank slaap ik beter. Het neemt een zorg weg.

Het is erg belangrijk om op zijn minst €1000,00 achter de hand te hebben. Dat is mijn doel. Toen ik een aantal jaar geleden begon aan een challenge om binnen een zo kort mogelijke periode, snel €1000,00 bij elkaar te harken, voelde ik me onoverwinnelijk. Ik ben geen grootverdiener. Slechts een zzp’er die ook niet altijd de facturen netjes en op tijd betaald krijgt. Soms is het even overleven omdat mensen zich niet aan hun betaalafspraken houden. Daarom voelde €1000,00 sparen als een trofee. En ook jij kunt het doen!

Waarom €1000,00?

Om te starten met hardcore geld sparen, is €1000,00 een prima doel. Waarom eigenlijk?

  1. Vanaf dit bedrag is het makkelijker om meer te sparen. Als je eenmaal €1000,- hebt gespaard, is de drempel lager om door te gaan om die €2000,- te sparen. Je leert beter met geld om te gaan en hebt al veel ervaring opgedaan tijden het sparen.
  2. Iedereen kan €1000,- sparen! Zelfs als je het helemaal niet zo breed hebt, kun je elke week misschien wel €5,- of €10,- sparen. Over een paar jaar heb jij jouw doel bereikt. Het maakt niet uit hoe lang je er over doet. Als je maar de finish haalt!
  3. €1000,- is veel geld. Het is een hele prestatie om dit bedrag bij elkaar te sparen. Dat is best een schouderklopje waard!

ongemerkt sparen

6 Manieren om snel €1000,- te sparen

Nu gaan we aan de slag. Ik heb 6 tips die helpen om jouw spaardoel snel te bereiken. Wie weet heb jij over een paar maanden al het streefbedrag bij elkaar gespaard.

  • Schrap één ding van je dagelijkse uitgaven. Zet dit geld (al is het maar €2,00 voor een koffie) op je spaarrekening.
  • Maak een weekmenu en een strikt boodschappenlijstje. Bespaar op boodschappen en bewaar het overgebleven geld.
  • Verkoop je spullen op Marktplaats of Facebook.
  • Maak gebruik van een spaarrekening. Zo hou je het spaargeld gescheiden van je lopende rekening = minder kans op uitgave.
  • Neem extra werk aan en spaar de opbrengsten. Je hebt misschien 3 baantjes, maar het zal het waard zijn!
  • Verdien extra geld online!

Extra hulp en adviezen

De bovenstaande tips hebben mij geholpen om binnen 3 maanden €1000,- bij elkaar te krijgen. Ook jij kunt dit doen! Maar hoe kun je het beste beginnen? Daarom verwijs ik je naar artikelen met aanvullende informatie die jou daar bij gaan helpen:

Op zoek naar een side hustle? Lees dit artikel:

9 Slimme tips om online geld te verdienen

Bezuinigen in je leven? Lees deze artikelen:

8 Easy bespaartips die jou snel geld gaan opleveren

Zo maak jij een realistisch bespaarplan

De financiële voordelen van de Hygge lifestyle

10 acties waardoor jij onnodig veel geld weggooit 

Besparen op boodschappen en voeding? Lees deze artikelen:

Hoe ik maandelijks slechts €130,00 betaal aan boodschappen

Bespaar onwijs veel geld door bulk koken en invriezen

30 Supertips om te besparen op boodschappen

Wil je effectief geld sparen? Lees deze artikelen:

10 Fijne tips om ongemerkt geld te sparen

5 Makkelijke manieren om geld te sparen

Spaar je geld met dit handige 50-30-20 spaarsysteem

Check de website

Budgetella telt meer dan 500 artikelen. Leuke blogs die jou op weg helpen om te besparen in het leven. Neem een kijkje op de website en je kunt ook gebruik maken van de zoekbalk als je een specifiek onderwerp zoekt. Ik wens je succes en laat even in de comments weten of je het streefbedrag al gehaald hebt of als je nog aanvullende tips hebt!

Recent Posts