Dit kun jij doen om de Inflatie in 2022 op te vangen!


Men had al voorzien dat onze euro steeds minder waard zou worden. We zitten in 2022 en het is een dagelijkse realiteit geworden. Zorgkosten stijgen door het dak, woningprijzen haast onbetaalbaar, nog maar te zwijgen over gas en elektra. Ook doen mensen minder boodschappen en in het uiterste geval heeft men aan het einde van de maand nog weinig te eten.De inflatie gaan we allemaal merken. De vraag is nu: hoe gaan we hier mee om? En wat kunnen we doen om het hoofd boven water te houden? Op deze pagina ga ik een aantal tips én verwijzingen delen naar blogs die kunnen helpen om je financiële situatie beter te maken.

De inflatie opvangen

Mensen die nu al niet veel te besteden hebben gaan een zware periode tegemoet. En de tips die ik schrijf zijn soms makkelijker gezegd zijn dan gedaan. Maar wie weet kan het een verandering teweeg brengen. Ook kleine veranderingen kunnen van betekenis zijn. Daarom vandaag een verzamelblog vol verwijzingen naar tips. Ik verdeel ze in de categorieën besparen, sparen én verdienen. Wie weet kunnen ze helpen om de inflatie op te vangen.

inflatie

Besparen

In deze categorie deel ik verwijzende links naar mijn favoriete blogs die alles met besparen te maken hebben. Je kunt uit de onderstaande links een blog kiezen die jou aanspreekt of voor jouw situatie van toepassing is:

Hoe ik maandelijks slechts €140,- betaal voor boodschappen. 

10 Handige tips voor minima en lage inkomens.

50 Goedkope ideetjes voor een thuisvakantie

Zo kun je gratis groente laten groeien in je woonkamer

Mijn persoonlijke tips om te besparen op een weekmenu

Tips om de energiekosten omlaag te drukken

Sparen

We zijn aangekomen bij de categorie sparen. Vind je het lastig om geld weg te zetten voor incidentele kosten of een spaardoel? Misschien heb je iets aan de onderstaande tips:

10 Geheimen van vrouwen die veel geld sparen

Deze oude truc is een effectieve manier om geld te sparen

10x Fijne tips om ongemerkt geld te sparen

Waarom een kasboekje bijhouden jou rijker maakt.

Dit is de beste motivatie om snel geld te sparen

Doe jij al aan Kaasschaaf sparen? 

10 Manieren om sparen leuk te maken!

inflatie

Geld verdienen

Annemarie van Gaal zei het in WNL: Neem een bijbaantje. Dít is dus voor veel mensen makkelijker gezegd dan gedaan. Toch heeft ze niet ongelijk. Elke euro extra is er een die kan helpen om deze inflatie op te vangen. Maar hoe kun je ‘iets bijverdienen’ op een flexibele en toegankelijke manier? Bij deze enkele tips:

10 Tips om veel te verkopen op Vinted

Alternatieve manieren om geld te verdienen

Ideetjes om een passief inkomen te genereren 

Geld verdienen met je telefoon? Zo werkt EuroClix! 

Dit kun je doen tegen geld tekort

Verkopen via Vinted, hoe werkt het?

Hopelijk helpen de bovenstaande blogs om de inflatie in 2022 een beetje op te vangen. Heb je vragen of wil je zelf jouw eigen tips delen? Dan kun je lid worden van Budgetella’s Facebook groep: Budget en Besparen Lifestyle. Hier kun je een bericht plaatsen of het gesprek aangaan met mensen die ook geld willen besparen. Samen staan we sterker!

Recent Posts